top of page

Krav på familjehem

Det absolut viktigaste när du bestämmer dig för att bli familjehem är att det är genomtänkt och att du har en genuin vilja att ta hand om ett barn. Det är viktigt att du har engagemang och kan stå kvar även vid svåra stunder och utmaningar.  

Vem kan bli familjehem?

 

När vi rekryterar familjehem letar vi efter variation gällande familjesammansättning, erfarenheter, kulturell bakgrund och levnadsförhållanden. Det gör vi för att kunna möta olika barns och ungdomars individuella behov. 

IMG_2858.jpeg

Foto: Martina Hilar

Du kan vara ensamstående, gift, eller sambo med eller utan egna barn, bo i lägenhet eller villa., centralt eller lantligt. 

Med ordnade levnadsförhållanden menar vi bland annat att du har en stabil ekonomi, att du är vid god hälsa och att du har väl fungerande relationer inom familjen. Du kan arbeta heltid, deltid eller studera. Familjehemsarvodet ska inte vara din enda inkomstkälla. 

Det viktigaste är att ni har ordnade levnadsförhållanden och att ni har plats att ta emot ett barn som får ett eget möblerat rum. Det ska då vara ett rum med dörr så barnet kan stänga om sig. Ett vardagsrum räknas exempelvis inte som rum. Varken för barnet eller någon annan i familjen. 

Till sist så är det också viktigt att alla i familjen är informerade och positivt inställda till att ta emot ett placerat barn. 

Det går även bra att kontakta oss via formuläret nedan:

Klart! Meddelandet mottaget.

bottom of page